055 - 72 00 850

Het podotherapeutische onderzoek

Als u voor de eerste keer bij de podotherapeut komt zal deze een onderzoek uitvoeren om te achterhalen waar uw klachten vandaan komen. Het onderzoek zal ongeveer een uur in beslag nemen en bestaat uit de volgende onderdelen

Anamnese

Een soort vraaggesprek, waarin alle onderdelen van de klachten worden besproken, maar ook uw medische verleden.

Inspectie

Door het meten van de anatomische stand, afwijkingen, verkleuringen en/of bijzonderheden.

Palpatie

Door het uitlokken van pijnklachten wordt er gekeken naar mogelijke afwijkingen in botstructuren en pijnlijke plekken.

Functieonderzoek

Door de bewegingsmogelijkheden en stabiliteit van gewrichten te testen. Hierbij neemt het functieonderzoek van de voet en de enkel een centrale plaats in. Met klachten aan knieën, heupen of rug wordt het functieonderzoek uitgebreid. In sommige gevallen voert de podotherapeut ook spiertesten uit om klachten te lokaliseren. Hierbij kijkt de therapeut op welke plaatsen en bij welke druk en/of houding pijn ontstaat.

Ganganalyse

Door te kijken naar de afwikkeling en de beweging van de voet en eventueel naar de beweging van de knieën, heupen en romp.

Voetdrukmeting

Met een blauwdruk of drukmeting beoordeelt de podotherapeut de drukverdeling onder uw voet. Het is mogelijk dat een drukmeetplaat wordt ingezet. Er zijn drukmeetplaten waarop u kunt staan of waarover u kunt lopen.

Schoeninspectie

De slijtage van uw schoenen geeft veel informatie over uw looppatroon en de mogelijke oorzaak van uw klachten. Met name bij schoenen die u veel gedragen heeft, kan de podotherapeut veel informatie halen.