3D geprinte zolen

Laatst schreef ik al dat de veranderingen binnen de podotherapie hard gaan. Op het vlak van de gezondheidszorg an sich zijn er veel

3D zool

veranderingen, maar ook de technologie staat niet stil.

In het kader van de duurzaamheid kunnen we als podotherapeut natuurlijk  niet achterblijven. Wij zijn dan ook erg blij dat onze leveranciers ook meedenken in het kader van het milieu:

De afgelopen 2 jaren is er op de achtergrond hard gewerkt aan het leveren van 3D geprinte zolen. De huidige productiemethode (de door CAD/CAM gefreesde steunzolen) blijft bestaan. Al zorgt dit wel voor veel afval. De 3D geprinte zolen zijn echter pas op de markt gebracht na een uitgebreide kwaliteitscontrole. Hierdoor weten we nu zeker dat dit een uitstekend alternatief is!

Het speciale filament dat gebruikt wordt, biedt de schokdemping die u gewend bent. Daarnaast zorgt het voor een kwalitatief goede zool, zonder afval te produceren. De spoelen zijn recyclebaar, dus dit is echt een mooi duurzaam alternatief.
En is na verloop van tijd de schokdemping uit de zolen (elk schokdempend materiaal plet immers wat in), dan kan u de zolen weer inleveren. De oude zolen worden verzameld, zodat ook die weer gerecycled kunnen worden.

Momenteel is de groene (natuurlijke) kleur de kleur van de zolen, maar eventueel kan deze ook in het oranje geleverd worden.

Dus heeft u zolen van ons en bevallen ze goed, maar wilt u graag een extra paar: dan is een 3D geprinte zool ook een uitstekende optie!
U kunt ze hier bestellen, zoals u gewend bent. We zullen een uitbreiding maken om het u gemakkelijker te maken. Op dit moment verzoeken we u hetvolgende in het opmerkingsveld te vermelden:
– dat het u om de 3D zool gaat
– in welk type schoen u ze wilt gebruiken
– of u ze wel of niet afgedekt wilt hebben (De zolen nemen transpiratievocht op, dus het hoeft niet. Als u ze niet laat afdekken, dan blijft het productieproces zonder afval. Met afdek lukt dat uiteraard niet.)

Wij zorgen ervoor dat ze keurig voor u gemaakt worden.

Dus wèl de kwaliteit die u gewend bent, maar nìet de berg afval… Wat wil een mens nog meer?!

Heeft u nog vragen, dan beantwoorden we ze graag. Stuur hiervoor een mailtje of vul het contactformulier in.

3D zool wordt geprint

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *