Voet gerelateerde klachten tijdens het werk.

In de podotherapie praktijk hebben wij te maken met veel verschillende doelgroepen. Een groot deel van deze mensen krijgt klachten of ondervinden klachten tijdens hun werkzaamheden. Uit onderzoek in Europa komt ook naar voren dat aandoeningen aan de spieren en gewrichten tot de grootste groep arbeid gerelateerde aandoeningen behoort. In sommige gevallen zijn deze klachten zo erg dat ze leiden tot ziekteverzuim op het werk. Een groot deel van deze groep ervaart de klachten ook aan de heup-, been-, knie- en/of voet. En laten wij als podotherapeuten nou juist gespecialiseerd zijn in deze gebieden.  

Werkgerelateerde klachten

Veel klachten rug, benen en voeten.

Daarnaast zien we in de praktijk ook veel mensen met werk-/veiligheidsschoenen. Deze mensen doen vaak fysiek belastend werk en lopen hierdoor een hoger risico op het ontstaan van werk gerelateerde klachten. Vooral mensen werkzaam in de sectoren: landbouw, bosbouw en visserij, Groot- en detailhandel en industrie zijn gevoelig voor overbelasting aan het houding- en bewegingsapparaat. Met 17% is dit de nummer 3 beroepsziekten!

Het aanpassen van de werk-veiligheidsschoenen is alleen een stuk lastiger. De schoenen moeten voldoen aan veiligheidseisen, om te voorkomen dat iemand zwaar letsel kan oplopen. Maar hierdoor mag je niet zomaar iets veranderen aan je schoen. Dus ook niet zomaar een ander zooltje in de schoen leggen. Gelukkig kunnen we in de meeste type schoenen hier ook als podotherapeut wat voor u betekenen, zodat u niet langer rond hoeft te lopen met pijn in uw voeten, benen, knieën of heupen.     

Dus heeft u al klachten die u belemmeren uw werkzaamheden uit te voeren, of loopt u een verhoogd risico omdat u bijvoorbeeld hele dagen staat of loopt, maak dan eens een afspraak voor een voetencheck.  

Bent u werkgever en lopen uw werknemers een verhoogd risico op uitval, omdat zij hele dagen staan en lopen? Dan is een voetencheck de uitkomst. Hierbij wordt de stand en mobiliteit van de voeten gecontroleerd en wordt er gekeken of het schoeisel dat tijdens het werk gedragen wordt wel goed passend is. Een zieke werknemer kost veel geld. Voortijdig opsporen kan u een hoop tijd en geld schelen. We bieden deze optie ook In company aan. Dit scheelt uw werknemers reistijd en u houdt uw werknemers gezond op de voeten.  

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *