Blessure bij het hardlopen?

Hardlopen

Ben jij hardloper, maar word je lopen belemmert door een blessure?
Heb jij klachten aan je hiel, achillespees, knie of scheenbeen? Wacht dan niet langer en neem contact op met onze sportpodotherapeut! 

Of je nu een hardloper bent die meedoet aan wedstrijden, graag traint voor het lopen van een marathon, of dat je een recreatieve loper bent die graag aan zijn conditie werkt; tijdens het hardlopen ben je intensief bezig. Je maakt gebruik van je uithoudingsvermogen, kracht en lenigheid, wat veel vraagt van het lichaam. Hierbij kan het zijn dat je te veel vraagt van je lichaam en dit vroeg of laat tot een blessure lijdt.  

Om als hardloper optimaal te kunnen genieten van het hardlopen, zonder hardloopblessures, is een goede sportuitrusting, lichamelijke voorbereiding en advies van een professional belangrijk.  

Bij een goede sportuitrusting kan gedacht worden aan het dragen van adequate hardloopschoenen en -kleding. De hardloopschoen moet passen bij je voeten, landingspatroon en loophouding. Een niet goed passende schoen kan ervoor zorgen dat er blessures ontstaan.  

Ook een goede opbouw van je training is erg belangrijk. Vooral als beginnend hardloper gaat je conditie vaak met sprongen vooruit maar je lichaam is vaak niet direct ingesteld op deze hardloopbelasting. Met name je spieren, pezen en banden moeten even wennen aan deze belasting. Bouw je te snel op, dan is de kans groot dat deze overbelast raken. Bouw daarom je training langzaam op en laat je eventueel adviseren door een professional.  

De sportpodotherapeut (https://aandachtvoorlopen.nl/wat-is-podotherapie/sportpodotherapie/) kan je adviseren rondom je sportuitrusting, trainingsopbouw en kan een therapie toepassen om opgelopen blessures zo snel mogelijk te verhelpen of klachten in de toekomst te voorkomen. Graag preventief weten of je loophouding goed is en/of je de juiste schoenen draagt, dan ben je ook bij ons aan het juiste adres.

Twijfel dus niet langer en maak een afspraak, twijfel je toch maak dan eerst een afsprak op ons inloopconsult.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *