Sportpodotherapie

Als sporter stel je hoge eisen aan je lichaam. Maar soms ontstaan er klachten van de voeten, benen, knieën, heup of rug die het sporten belemmeren of onmogelijk maken. Sportpodotherapie kan dan uitkomst bieden.

Sportpodotherapie is een specialisatie binnen het vakgebied podotherapie. Kennis van sport is erg belangrijk om een sporter goed te kunnen begeleiden. Iedere sport kent zijn eigen bewegingen. Ook ondergrond en schoeisel verschillen per sport.

De sportpodotherapeut kent de specifieke biomechanische bewegingen van verschillende sporten en het gebruikte schoeisel. Doormiddel van een vraaggesprek en een uitgebreid onderzoek zullen de risicofactoren in kaart worden gebracht die invloed hebben op uw klachten. Afhankelijk van uw klachten kan de sportpodotherapeut verschillende behandelmogelijkheden toepassen. Denk hierbij aan (sport) zolen, schoenadvies en/of aanpassing aan schoenen, ortheses, taping en adviezen ten aanzien van training en oefeningen. Voor de sportieve fietser is er daarnaast nog een extra mogelijkheid tot het uitvoeren van een Bikefitting, voor de optimale houding op de fiets.

De sportpodotherapeut kijkt samen met u naar het totaal plaatje rondom het sporten. Indien noodzakelijk zal er samen met u en evt. andere specialisten gezocht worden naar de beste oplossing om u weer zo snel mogelijk aan het sporten te krijgen.