Bikefitting:

Plezier in het wielrennen begint bij een goede houding op de fiets. Een houding waarbij je pijnvrij en zonder klachten optimaal vermogen kan leveren. Iedere fietser is anders heeft dus een andere afstelling van de fiets nodig. Met een bikefitting kun je jou optimale houding bepalen.

De bikefitting bij Aandacht voor lopen gaat niet uit van rekenmodellen, maar gaat uit van het individu. Hierbij wordt onder andere rekening gehouden met jouw klachten, lenigheid, lichaamshouding, leeftijd en fietsdoel.

Tijdens de bikefitting worden er meerdere stappen doorlopen om de afstelling van uw fiets te optimaliseren. Dit wordt gedaan op uw eigen fiets door deze in een Tacx te plaatsen.

Een belangrijk onderdeel van de fitting zal het positioneren van de schoenplaatjes zijn. Zadelhoogte en stuurhoogte worden bij het afleveren van de fiets vaak wel globaal meegenomen. Maar de schoenplaatjes worden door de meeste mensen op goed geluk ergens onder de schoenen geplaats totdat het wel redelijk voelt. Maar omdat uw voet vast zit aan uw pedaal kan de juiste afstelling het verschil maken tussen klachten aan uw voeten, knieën en heupen enerzijds of pijnvrij fietsen anderzijds. Verder zal tijdens de bikefitting gekeken worden naar de juiste zadel en stuurpositie. Ook een verkeerde zadelhoogte en stuurpositie kan zorgen voor minder rijplezier. U ervaart klachten van druk op uw handen, pijnlijke schouders of u kan uw kracht niet kwijt omdat uw zadel te hoog of te laag staat. Dit kan ook zorgen voor een onbalans waardoor u tijdens langere ritten steeds meer ongemak gaat ervaren. Herkent u dit, of bent u benieuwd of naar de ideale positie op uw fiets, maak dan snel een afspraak.

Samen met u zal de sportpodotherapeut verschillende stappen zetten om de voor u optimale positie op de fiets te krijgen.

bikefitting fietsschoenen
Bikefitting schoenplaatjes

Fitting vindt plaats op basis van een dynamische meting. Hierbij wordt op eigen fiets, die geplaatst wordt in een Tacx al fietsen een beoordeling gedaan van bovengenoemde punten. De afstelling wordt stapsgewijs aangepast.

Dynamische bikefitting volledig:

  • zadelpositie, hoogte en terugstand
  • stuurpositie hoogte en lengte
  • Optimalisatie schoenplaat afstelling
  • Wigjes in de schoen – onder de schoen
  • Aanpassing voor in fietsschoenen.
  • Oplossingen bij beenlengteverschil.

Duur: 90 minuten.

Kosten zie onze tarieven pagina

Dynamische bikefitting kort:

  • Optimalisatie schoenplaat afstelling
  • Wigjes in de schoen – onder de schoen
  • Aanpassing voor in fietsschoenen.

Duur: 60 minuten.

Kosten zie onze tarieven pagina.